Om egenanställning

Vi tar hand om all administration

Egenanställning – Någonstans mitt emellan anställd och egen företagare

När du inte vill dra igång ett eget bolag men heller inte kan jobba som anställd finns egenanställningen som en attraktiv lösning. Särskilt då du väljer att jobba med oss på Fakurab som ger dig de lägsta kostnaderna för tjänsten.

Med egenanställning jobbar du med dina egna projekt fritt och flexibelt. Men fakturering sker via oss på ett sätt som gör att du kan lita på att allting förblir lagligt och tryggt. Vi ger dig en anställningsform som innebär arbetsgivaravgifter och andra skatter trots att du inte jobbar för oss i praktiken.

Vad är egenanställning?                                                     

En del kallar det för faktura utan företag men egenanställning är mycket mer än så. Vi på Fakturab kommer att fungera som din arbetsgivare. Vi låter dig utföra dina uppdrag som du vill och när du vill. Dina fakturor går via oss och vi ser till att alla nödvändiga avgifter betalas så att du får det stöd och den trygghet som anställda har.

Det kostar ingenting att ansluta sig till oss och när du väl kommer igång med faktura utan företag med Fakturab får du marknadens attraktivaste pris för denna tjänst. Detta utan att vi tummar på det stöd som du får som anställd från oss.

Fakturera utan företag – en stor frihet

Det finns ett växande intresse för att kunna fakturera utan företag, det vill säga att vara egenanställd. Det här kan ha flera skäl. Men vi ser att det är några specifika fördelar som tycks vara särskilt viktiga för de som väljer att jobba på detta vis.

Fördelar som du får som egenanställd är:

  • Du styr över ditt arbete och dina projekt
  • Du slipper jobbet med det administrativa
  • Du slipper jaga betalningar
  • Du kan lita på att viktiga arbetsgivaravgifter betalas

Det finns förstås fler fördelar. Det är till exempel så att egenanställning kan göra det lättare att få in en fot på arbetsmarknaden. När du kan erbjuda dina tjänster snabbt och lätt kan andra företag få upp ögonen för det du gör.

Det är inte sällan så att den som jobbar som egenanställd ganska snart får förslag om fast anställning på de bolag som köper in tjänsterna. Men det är inte säkert att du nappar på erbjudanden. Med tiden kanske du istället väljer att till sist starta ditt eget bolag och driva det hela vidare i större skala.

Ordning och reda är viktigt!

Många som har drömmar om att utveckla en egen verksamhet skräms av att de inte kan så mycket om vad som gäller för skatt och annat. Det kan ju bli kostsamt och plågsamt att bryta mot svenska regler om företagande.

Med Fakurab blir det ordning och reda. Du kan fokusera på det som du vill jobba med. Fakturering är smidig och dina kunder får ett professionellt intryck av dig. Kanske mer än om du hade dragit igång ditt eget företag men inte lyckats med räkningar så väl.

Vår tjänst för egenanställda ger ordning och reda. Den är trygg och samtidigt otroligt kostnadseffektiv. En win-win situation för väldigt många helt enkelt!