Kom i gång med din fakturering

Med oss på Fakturab AB som din partner när du frilansar!

Kom i gång och fakturera redan i dag

Skulle du vilja ta på dig ett uppdrag som privatperson redan idag men du har inget eget företag? Inga problem! Du behöver inte starta företag för att fakturera. Istället kan du låta oss ta hand om din fakturering. Det här är mycket enkelt och viktigast av allt, det är lagligt!

Du kan frilansa och gigga utan att behöva bekymra dig om hur du ska redovisa inkomsten. Vi kommer att redovisa den åt dig. Vår tjänst låter dig jobba som egenanställd med lagliga fakturor utan företag. Hur går det till? Låt oss ta en titt på ett exempel…

Så fungerar faktura utan företag med Fakturab:

  • Du skapar ett gratis konto med oss för att kunna skicka faktura utan företag.
  • Du tar på dig ett jobb och bestämmer vad det ska kosta. Här bör du räkna med den lilla avgift vi tar för att sköta din fakturering för att ta ut rätt lön för jobbet.
  • Du talar om för kunden att fakturan kommer att komma från Fakturab.
  • Du skapar fakturan med vårt system direkt online.
  • Vi går igenom din faktura och godkänner den innan den skickas till din kund.
  • Din kund betalar och vi gör en utbetalning till ditt bankkonto.

Rent tekniskt blir din relation till oss att du är så kallad visstidsanställd. Vi kommer att hantera allt som har med Skatteverket och fakturering att göra. Vi tar hand om avgifter och allt annat som krävs av svensk lag. För detta tar vi en mycket liten avgift.

Hur snabbt får du pengarna?

Standardupplägget gör det möjligt att få betalt för uppdrag som du fakturerar med oss inom några bankdagars tid. Normalt är det 5 bankdagar som gäller. Vi erbjuder också expressutbetalning som gör det möjligt att få ut betalningen för arbetet på en gång. Den kostar lite mer men kan vara ett gott stöd då du inte har tid att vänta flera dagar på betalning.

Information som du delar med oss

När du skapar din första faktura med oss kommer du också att få dela med dig av viktig information som vi måste ha för att kunna jobba lagligt med dig. Vi behöver till exempel veta mer om vem du är och om du jobbar tillsammans med andra.

För att göra det enkelt för dig att fakturera utan företag har vi skapat formulär online där du ser precis vad som ska fyllas i. Du behöver ingen tidigare kunskap om fakturering för att förstå hur du ska göra.

Om det ändå skulle uppstå frågor finns vi här. Vi kan hjälpa dig genom processen tills du känner dig varm i kläderna. Det bästa är att du alltid kan känna dig säker på att allting är lagligt och tryggt. Vi sköter din fakturering exemplariskt och ser till att du får betalningen utan ytterligare behov av skatteinbetalning och bokföring.

Du kan fakturera med oss utan företag när du funderar på att dra igång din egen verksamhet men vill testa lite först. Vi är också ett perfekt alternativ när du kanske har ett jobb och vill ta betalt för uppdrag som du tar in privat.

Fakturab är bästa valet för dig som vill ha egenanställning på ett kostnadseffektivt och säkert sätt. Allting finns här hos oss. Du behöver bara komma med dina uppdrag och informationen för fakturan!