Hur fungerar egenanställning?

Du har säkert hört uttrycket och nu undrar du hur egenanställning fungerar. Det här är samma sak som att fakturera utan företag eller frilansfakturering. Frilans är ett ord som stämmer väl in i sammanhanget. Du kommer nämligen att jobba med de uppdrag som du tar på dig men du behöver inte sköta faktureringen själv.Om egen anställning

Det som är så unikt med att vara egenanställd är att du kan fakturera utan eget företag. Du behöver ingen f skatt och behöver heller inte registrera något företag med Bolagsverket. Vi på Fakturab kommer att sköta faktureringen åt dig i enlighet med dina uppdrag.

Du blir helt gratis anställd hos oss. Därefter kan du låta oss ta hand om dina fakturor. Vi kommer att ta en liten del av pengarna som kommer in som provision och för att täcka de avgifter som vi betalar in för dig som anställd.

Det går också att beskriva egenanställd som möjlighet till fakturering som privatperson. Du vill fortsätta att vara privatperson men du är intresserad av att börja sälja något utan att driva ett företag. Då kan du vända dig till oss för att få fakturering utan företag.

Vi ser till att du ger oss den information som vi behöver för att kunna ställa ut faktura. Därefter kan vi ta betalt för dina uppdrag. Du får pengarna utbetalda från oss. Det här är enkelt och mycket smidigt.

Egenanställning som mellanalternativ

Det är ganska vanligt att man pratar om egenanställning som ett slags mellanalternativ. Egenanställningen ligger mellan den vanliga anställningen och eget företag. Å ena sidan blir du anställd och får hjälpen med sociala avgifter och annat som måste skötas. Å den andra driver du dina egna projekt.

Vem bestämmer över dina uppdrag?

Som egenanställd är det du som bestämmer över dina uppdrag. Du sätter priser och leveranstider. Vi behöver få informationen som krävs för faktura men mer än så blir det inte. Vi kommer inte att tala om för dig vilka projekt du måste tacka ja till, eller när det kanske är dags att sluta jobba som egenanställd.

Vi gör ju en hel del för dig och för detta måste vi ta betalt. Men samtidigt förstår vi att det inte känns bra när alla pengar som du får in äts upp av ett faktureringsföretag. Det är också därför som vi har jobbat med att dra ner på kostnaden. Så pass att vi tål att jämföras med en prisgaranti.

Men billig fakturering utan företag får inte bli ansvarslös. Det är fortfarande viktigt att du får det stöd och den trygghet som det här ändå ska innebära. Gå därför igenom våra tjänster noga. Ställ alla frågor du har innan du kommer igång som egenanställd.

Summering

Att jobba som egenanställd betyder att du sköter din fakturering utan företag. Du får frilans fakturering billigt via oss och kan därmed ta på dig uppdrag trots att du inte har ditt eget företag. Det här kan bli den perfekta lösningen då du är arbetslös men inte har kapitalet som krävs och inte vågar starta ditt eget företag.