Fakturera som privatperson

Med oss på Fakturab AB som din partner när du frilansar!

  1. Utför ditt uppdrag

2. Skapa din faktura

3. Få din lön skattad och klar

%
Dina Pengar
%
Avgifter och skatter
%
Fakturabs avgift

Fakturera som privatperson vi hjälper er med personlig service och snabba utbetalningar.

Det har aldrig varit lättare att fakturera som privatperson! Med Fakturab kan du lita på att faktureringen utförs på ett smidigt och lagligt sätt. Du får dina pengar och slipper höga avgifter. Med vår tjänst behöver du inte förstå allt om fakturering. Men låt oss gå igenom några viktiga punkter som du ändå bör vara medveten om.

 

Fakturera som privatperson

När du inte driver ett eget företag kan du inte ta betalt på samma sätt som de som har enskild firma eller aktiebolag. Men det är självklart att du kan ta betalt både från företag och privatpersoner. Så länge som du gör detta på rätt sätt är det inga problem.

Fakturan blir relevant då den du får pengar från kräver detta dokument. Då kan du behöva professionell hjälp från Fakturab med billig faktura för privatperson!

Börja fakturera med oss redan i dag

Skapa ett konto i dag med Fakturab AB lägsta avgifterna på marknaden. Klicka på länken här under och du kan börja fakturera inom 5 minuter

Vad är en faktura?

Men vad är egentligen en faktura? Det är en fråga som du kanske ställer dig då du inser att du behöver kunna förse den som köper något från dig med detta dokument. Fakturan är i grund och botten betalningskravet.

Den som fakturerar är borgenär och den som ska betala fakturan kallas för gäldenär. Du kommer alltså att få titeln borgenär när du ska fakturera en person eller ett företag. Det vanligaste är att företag fungerar som borgenärer mot andra företag.

Men med oss på Fakturab kan även du som privatperson skicka fakturor till företag eller privatpersoner som du behöver få betalt från. Det kan ju vara så att du även behöver redovisa eller deklarera pengarna som du får in.Då kommer fakturan att fungera som det dokument som du använder för redovisningen.

Tre enkla steg för att skicka faktura

Blir det en laglig faktura?

För att du ska kunna skicka faktura som privatperson med Fakturab finns det tre mycket viktiga uppgifter som måste delas med oss.

  1. Vi måste få information om den som köper från dig
  2. Vi måste få veta vad det är som du ska sälja, produkt eller tjänst
  3. Vi måste få veta hur mycket du vill ha betalt för uppdraget

Det här är de grundläggande tre punkterna som gör det möjligt för oss att hjälpa till med billig fakturering för privatpersoner utan eget företag.

Fakturab erbjuder personlig service och snabba utbetalningar

Fakturab är Sveriges snabbast växande företag inom faktura hantering. Vi har genom vår smidiga hantering och våra snabba utbetalningar blivit en uppskattad tjänst inom fakturering för privatpersoner som också uppskattar våra billiga avgifter.

et här är en väldigt viktig punkt och den ska du beakta innan du låter ett faktureringsföretag skapa faktura åt dig. Det finns tydliga regler i Sverige för hur fakturor ska se ut. Vi följer dessa regler och när du som privatperson skapar faktura med oss kan du räkna med att den:

  • Har alla nummer som ska vara med – Löpnummer, momsnummer, organisationsnummer och mer.
  • Korrekt datum för utställande såväl som för leverans
  • Beskattningsunderlag och skattesats med information om moms
  • Tydlig information om vad som säljs och för hur mycket

Vi hjälper också privatpersoner med fakturor som har information om betalningsvillkor. Det här är viktigt om den som du säljer till inte betalar tillbaka i tid. Då kommer saker som dröjsmålsränta att bli aktuella och det är något som kommer med i vår fakturering.