Egenanställning – Starta din verksamhet med minimal risk

Du är inte ensam om att uppleva det administrativa omkring att starta bolag som riskfyllt. Idag är det många som drar sig för att göra verklighet av sina drömmar med eget företag helt enkelt för att reglerna verkar för svåra. Dessutom är det inte alltid så enkelt att få fram 50 000 kronor till aktiekapitalet.

Med kan du få igång din egen verksamhet utan risk. Både vad gäller det lagliga och pengarna. Det här är ett fantastiskt val för dig som verkligen längtar efter att få komma igång men som inte kan det av tekniska skäl som brist på kapital och rädsla för det lagliga.

Som egenanställd behöver du inte kapital

Som egenanställd kommer du att bli anställd fast utan krav om vad du ska göra. Det vill säga du råder själv över de tjänster som du erbjuder. Du behöver kanske inget kapital och kan dra igång omedelbart.

Kanske har du redan nu möjliga kunder. Om du bara kan skicka lagliga fakturor utan företag är allt löst. Och det är precis vad egenanställningen innebär. Fakturab sköter faktureringen och du är anställd hos Fakturab.

Du får lönen som är det du har tjänat in minus avgifter och den lilla provision som vi tar för tjänsten. Att betala för att själv slippa sköta det lagliga och fakturorna är bara bra. Du får ju hjälpen som gör att du äntligen kan komma igång.

Slipp det administrativa ansvaret

Att starta egen verksamhet innebär för det mesta en massa ansvar. Det hela börjar vid registreringen av företaget. Här måste allt göras på rätt sätt. En del väljer att köpa lagerbolag för att inte behöva sköta registreringsprocessen själva.

Men även om du får hjälp med registreringen av bolaget finns det ju en massa mer att ha koll på. Bara det att du inte kan skicka räkningar hur som helst kan göra det hela omöjligt. Som egenanställd slipper du krånglet. Samtidigt kan du jobba precis som du hade gjort med ett eget bolag.

Det administrativa ansvaret ligger hos Fakturab. Så även ansvaret för att avgifter för dig som anställd betalas in. Du driver alltså din egen verksamhet med tryggheten av att vara anställd. Det är en kombination som tilltalar många som annars kanske inte ens hade kunnat få ett jobb.

Gör det du vill

Att göra det du vill är ingen liten sak. Men det är klart att det där med att satsa hela vägen ut på något som du brinner för kan upplevas som en risk. Om du inte måste ta risken att dra igång ett bolag blir det plötsligt enklare.

Beroende på vad det är som du vill göra kanske du inte ens behöver ta lån. Det är ju i praktiken möjligt att jobba som konsult. Du kan alltså använda material och maskiner på de företag som du säljer dina tjänster till.

När ett uppdrag är genomfört skickar du faktura utan företag med oss. Du kan enkelt fakturera som privatperson billigt med Fakturab och det hela fungerar på ett mycket smidigt och snabbt sätt.

deklarationshjälp
Deklarationshjälp

Deklarationshjälp för privatpersoner Deklarationshjälp! Att navigera i deklarationsdjungeln kan vara en utmanande och ibland överväldigande uppgift för många privatpersoner. Med ständigt föränderliga skattelagar och komplexa

Read More »
Olika Företagsformer
Vilka Olika Företagsformer Finns Det?

Att välja rätt företagsform är en kritisk del av att starta en verksamhet. Det finns flera olika typer av företagsstrukturer att överväga, var och en med sina unika egenskaper och fördelar. I den här artikeln kommer vi att utforska de mest vanliga företagsformerna, inklusive egenanställning.

Read More »
om egen anställning