Starta eget företag utan kapital

Det finns gott om branscher där du inte behöver något större kapital för att starta eget. Men om du vill dra igång ett bolag som privatperson måste du ha minst 50 000 kronor till aktiekapitalet. Om detta känns för tungt kan du betänka andra alternativ som egenanställning. Med egenanställning kan man säga att du startar eget utan att starta bolag.

Egenanställning är enkelt och fritt

När du läser om egen anställning inser du att det här i grund och botten betyder att du säljer dina fakturor mot att du får hjälp med det lagliga och sociala avgifter. Det är en form av anställning där du jobbar med din verksamhet utan att ha ett företag.

Det går alldeles utmärkt att fakturera utan f skatt billigt med hjälp av Fakurab som är ett faktureringsföretag för egenanställda. Det är bara att ansluta dig till oss helt gratis. När du har gjort det kan du får hjälpen att ställa ut fakturor utan eget företag.

Du bestämmer över din verksamhet

Att får hjälp med att fakturera utan företag är inte samma sak som att blanda in andra i din verksamhet. Vi har inget intresse i vad du gör för pengarna. Det enda vi kräver är den information som behövs för att ställa ut lagliga fakturor.

Pengarna för jobben minus sociala avgifter och vår provision får du snabbt. Du kan alltså ta på dig uppdrag utan att ha något företag. Vi skickar fakturan i enlighet med de betalningsvillkor som du har valt ut till exempel för faktureringstid.

Hur kan du starta eget utan kapital

Det blir precis som att driva eget

De som har testat att vara egenanställd som en form av eget företag inser snabbt att det blir precis som att driva eget. Den enda skillnaden är att du inte driver ett eget bolag. Du kommer inte att behöva syssla med administrativt arbete omkring betalningar och fakturor.

Istället får du det stöd som du hade haft som anställd i form av skatter som betalas som de ska. Det här ger en trygghet men kommer inte att leda till att du jobbar som anställd. För väldigt många är det här en fantastisk frihet som kan bana vägen för en verksamhet som snabbt växer.

Från egenanställd till bolag

Det är inte sällan så att den som börjar som egenanställd med fakturering utan bolag snart inser behovet av att växa. Det är ju i stort sett riskfritt att komma igång med den här typen av verksamhet. När du startar ditt företag behöver du bland annat en affärsplan, gratis mallar för det finns här: www.word-mallar.com

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
deklarationshjälp

Deklarationshjälp

Deklarationshjälp för privatpersoner Deklarationshjälp! Att navigera i deklarationsdjungeln kan vara en utmanande och ibland överväldigande uppgift för många privatpersoner. Med ständigt föränderliga skattelagar och komplexa

Läs mer »
Olika Företagsformer

Vilka Olika Företagsformer Finns Det?

Att välja rätt företagsform är en kritisk del av att starta en verksamhet. Det finns flera olika typer av företagsstrukturer att överväga, var och en med sina unika egenskaper och fördelar. I den här artikeln kommer vi att utforska de mest vanliga företagsformerna, inklusive egenanställning.

Läs mer »
Pris egenanställning

Pris egenanställning?

Pris egenanställning? När du ska sätta dina priser som egenanställd finns det flera saker att beakta. Det kommer att kosta en slant att fakturera utan

Läs mer »