Pris egenanställning?

När du ska sätta dina priser som egenanställd finns det flera saker att beakta. Det kommer att kosta en slant att fakturera utan företag som privatperson. Men om du väljer Fakturab kan du lita på att du får marknadens lägsta priser. Men det är inte bara dina kostnader för fakturor som ska styra dina priser. Och faktureringsföretaget ska heller inte tala om för dig hur mycket du ska ta betalt.

Jobba som egenanställd

När du vill jobba som egenanställd och fakturera utan företag ska du tänka på att det är du som har ansvaret för verksamheten. Det här påminner lite om hur det hade fungerat om du drivit ditt eget bolag.

Det är inte så att Fakturab kommer att tala om för dig hur mycket du ska ta betalt. Du förväntas kunna räkna ut detta på egen hand. Det är du som bestämmer vilka summor som ska stå i de fakturor vi hjälper dig med.

Om du tar för lite betalt och inte får verksamheten att gå runt är det viktigt att du räknar om och ändrar dina priser. Men bäst är förstås om du från start lägger dig på en prisnivå som håller.

Priser med tanke på marknaden

Det går inte att sätta vilka priser som helst. Om du är väldigt skicklig på det du gör kan du kanske marknadsföra dig själv som specialist och därmed ta lite högre priser. Det kan fungera väl om dina kunder ser att det är lönt att betala lite mer för din hjälp.

Men om det är så att du väljer att jobba som egenanställd för att du ännu inte har yrkeserfarenheten som krävs för att få ett jobb ser det annorlunda ut. Då kanske du tvärtom vill ge lite lägre priser för att få uppdrag och få en fot in i branschen.

Det viktigaste är att du har klart för dig varför du tar de priser som du tar. Om du tjänar mindre men ser förlusten som en investering i din karriär kan det vara det värt. Då vet du varför du inte tjänar stora pengar på uppdragen och du kan acceptera det.

Pris egenanställning

Med tanke på kostnader du har

Nu kan du inte gå hur lågt med dina priser som helst. Även om det finns en god mening med att samla erfarenhet för att ta sig in på arbetsmarknaden kan du ju inte gå back i detta syfte. När du ska sätta dina priser måste du alltid se på dina omkostnader. Här ingår den provision som vi tar för att hjälpa dig med faktura utan företag.

Men den kostnad du kommer att ha för fakturering utan företag bör inte vara det som står i fokus. Beroende på vad du ska sälja kommer det givetvis att finnas andra omkostnader. Du bör också komma ihåg att du ska leva även under perioden då du väljer att jobba med frilans faktura.

Om du tycker att det är svårt att komma fram till rätt siffror är det viktigt att du får rätt rådgivning. En ekonom eller person som jobbar med företagande och privatekonomi bör kunna se över din tänkta verksamhet och hjälpa dig att fatta rätt beslut vad gäller prissättningen.

Miniräknare är ett bra hjälpmedel när du fakturerar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
deklarationshjälp

Deklarationshjälp

Deklarationshjälp för privatpersoner Deklarationshjälp! Att navigera i deklarationsdjungeln kan vara en utmanande och ibland överväldigande uppgift för många privatpersoner. Med ständigt föränderliga skattelagar och komplexa

Läs mer »
Olika Företagsformer

Vilka Olika Företagsformer Finns Det?

Att välja rätt företagsform är en kritisk del av att starta en verksamhet. Det finns flera olika typer av företagsstrukturer att överväga, var och en med sina unika egenskaper och fördelar. I den här artikeln kommer vi att utforska de mest vanliga företagsformerna, inklusive egenanställning.

Läs mer »
Pris egenanställning

Pris egenanställning?

Pris egenanställning? När du ska sätta dina priser som egenanställd finns det flera saker att beakta. Det kommer att kosta en slant att fakturera utan

Läs mer »