Finns det risker med egenanställning?

När du lär dig mer om egen anställning kan det hela verka som en dans på rosor. Det kan det också vara då du får korrekt fakturering utan f skatt billigt från oss. Men det är klart att det finns risker med att jobba på detta vis. Precis som att det finns risker med att jobba som anställd eller att dra igång ett eget företag.

Här är några saker som du bör tänka på innan du börjar fakturera utan företag.

Brinner du för din verksamhet?

Oavsett om du vill starta aktiebolag eller om du föredrar billig frilans fakturering måste du inse att det här är ett projekt som kräver lite mer från dig. Det är sant att du slipper sätta dig in i det lagliga omkring fakturor när du får hjälpen från ett faktureringsföretag. Men du måste ha drivet som krävs för att lyckas.

Egenställningen påminner en hel del om egenföretagandet. Även om frilansfaktureringen ger en form av anställning på så vis att du får hjälp med skatter och avgifter för dig är det inte samma sak som en vanlig anställning.

Du måste själv driva din verksamhet. Det är upp till dig att hitta kunder och att utforma dina tjänster och produkter. Om du säljer mycket och lyckas med ditt koncept kanske det tids nog blir så att du inte längre vill betala för fakturering utan företag.

Men från start är det viktigt att du förstår att du kommer att få lägga mycket tid och kraft på din verksamhet om du vill att den ska lyckas. När ett äkta intresse och drivet finns där ökar chansen för att du kommer att lyckas.

Det är riskfritt

Man kan säga att fakturering som privatperson via faktureringsföretag i stort sett är riskfritt. Du förbinder dig ju inte till ett visst antal fakturor per månad. Dessutom blir det lättare för dig att få kunder då de får underlag för sin bokföring då de betalar till dig.

Riskerna som finns med frilansfakturering handlar mer om själva verksamheten. Du kommer ju att investera med tid och kanske också med pengar för material och mer. Det här är en risk som du inte hade tagit med en vanlig anställning.

Men samtidigt får du väga detta mot riskerna du hade tagit med egen firma och det faktum att du inte direkt har koll på vad som gäller för fakturering och bokföring. Med egenanställning får du ju hjälp med sociala avgifter och annat som ger dig ett mycket gott stöd.

egenanställning

Ett informerat val är att rekommendera

Till syvende och sist är det viktigt att du förstår det ansvar du har då du väljer att jobba som egenanställd. Vi rekommenderar att du noga går igenom hur du ska jobba och vad det kommer att kosta dig. Det är också viktigt att du är väl insatt i hur du ska prissätta och vad fakturering utan bolag kostar.

När du har en god överblick och vet vad du ger dig in på är risken mycket liten. Den är du villig att ta då du inser alla fördelar med att kunna fakturera utan f skatt billigt.

Ronnie-Innehållsansvarig.
Som ansvarig webbredaktör på fakturab.se arbetar Ronnie med att skapa engagerande och informativt innehåll relaterat till fakturering, egenanställning och andra relevanta ämnen. Hans mål är att förse användarna med användbara tips, råd och guider som hjälper dem att navigera genom faktureringsprocessen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
deklarationshjälp

Deklarationshjälp

Deklarationshjälp för privatpersoner Deklarationshjälp! Att navigera i deklarationsdjungeln kan vara en utmanande och ibland överväldigande uppgift för många privatpersoner. Med ständigt föränderliga skattelagar och komplexa

Läs mer »
Olika Företagsformer

Vilka Olika Företagsformer Finns Det?

Att välja rätt företagsform är en kritisk del av att starta en verksamhet. Det finns flera olika typer av företagsstrukturer att överväga, var och en med sina unika egenskaper och fördelar. I den här artikeln kommer vi att utforska de mest vanliga företagsformerna, inklusive egenanställning.

Läs mer »
Pris egenanställning

Pris egenanställning?

Pris egenanställning? När du ska sätta dina priser som egenanställd finns det flera saker att beakta. Det kommer att kosta en slant att fakturera utan

Läs mer »